ME PALVELEMME

Tiiviysmittaus

Rakennuksen tiiviysmittaus  on painekoe, jolla mitataan ilmavuotoluku eli ilmatiiviys. llmavuotoluku on erittäin tärkeä rakennustyön laadun mittari. Ilmatiiviydellä on suora vaikutus rakennuksen energiankulutukseen ja asumismukavuuteen.

Tiiviysmittaus suoritetaan ulko-oviaukkoon mittauksen ajaksi asennettavan tiiveysmittauskaluston avulla. Rakennuksen tarkoituksen mukaiset ilmavuotoreitit, kuten iilmanvaihto ja viemärit yms. tiivistetään mittauksen ajaksi. Tiiviysmittauslaitteiston puhaltimen läpi virtaavan vuotoilman määrä lasketaan suhteessa rakennuksen sisäilman tilavuuteen sekä ulkovaipan alaan, tulokseksi saadaan rakennuksen ilmavuotoluku.

Tiiviysmittaus on suoritettava ennen rakennuksen vastaanottoa ja muuttotarkastusta, jolloin tarkastetaan energiatodistuksen tiedot. Tiiviysmittaus on kustannustehokkainta suorittaa, kun rakennus on ilmatiiviydellisesti valmis mutta viimeistelytyöt ovat tekemättä, näin mahdolliset puutteet tiiveydessä ovat vielä helpommin korjattavissa.

Hyvällä ilmavuotoluvulla voidaan parantaa rakennuksen energiatehokkuusluokkaa energiatodistuksessa.

Mittaajillamme on tiiviysmittauksesta useiden vuosien kokemus ja heillä on Rakentamisen sertifikaatti tiiviysmittauksesta.

 

SÄHKÖTYÖTURVALLISUUSKORTTI SÄHKÖTYÖTURVALLISUUSKORTTI SÄHKÖTYÖTURVALLISUUSKORTTI SÄHKÖTYÖTURVALLISUUSKORTTI